FORGOT YOUR DETAILS?

Deseño

Torre Coliseum é un edificio residencial composto por 98 vivendas distribuídas en 17 plantas.

O proxecto inclúe 32 vivendas con 2 habitacións, 64 vivendas con 3 habitacións e 2 vivendas con 4 habitacións situadas no faiado e con terrazas privadas.

A promoción dispón de espazos de aparcamento e de almacenamento incluídos no prezo e áreas comúns, como locais sociais, zonas infantís e espazos verdes, destinados a proporcionar aos seus habitantes un espazo de conexión e de entretemento.

Torre Coliseum pertence á zona de desenvolvemento de Someso, situado á entrada da cidade, a poucos minutos do centro da Coruña e perfectamente conectado coas principais vías de acceso.

VIVENDAS QUE SE ADAPTAN A TI E AO TEU ESTILO DE VIDA

FACHADA CON REVESTIMENTO

ACRISTALAMIENTO DOBRE CÁMARA

ROTURA DE PONTE TÉRMICA

VÍDEO PORTEIRO MANS LIBRES

PANEIS SOLARES

PREINSTALACION CARGA VEHÍCULOS ELÉCTRICOS

SALA COMUNITARIA

ZONA DE XOGOS INFANTÍS

ESPAZOS VERDES

AS NOTAS DO ARQUITECTO

UN FOGAR ÚNICO

A parcela sobre a que se intervén está situada na zona de expansión de A Coruña, nun lugar estratéxico en canto ás comunicacións, tanto coa cidade, como cos municipios arredores de Oleiros, Cambre e Arteixo, así como coa AP-9, principal autoestrada de entrada e saída da cidade.

O acceso principal ao centro urbano da cidade de A Coruña faise a través da Avenida Alcalde Alfonso Molina, continuación da autoestrada AP-9 e con acceso directo a menos de 200 metros da parcela.

Esta rede de infraestruturas multiplica as posibilidades de comunicación coas áreas urbanas limítrofes e coas magníficas praias dos concellos de Oleiros e Arteixo.

A ubicación estratéxica da parcela, a poucos metros do centro comercial Espacio Coruña, o edificio de eventos do Coliseo e a Universidade de A Coruña, fan do proxecto un enclave único para vivir. A situación privilexiada dentro do desenvolvemento urbano permite, ademais, que as casas estén dotadas de magníficas vistas claras sobre a cidade.

A configuración do edificio parte do deseño dunhas vivendas ordenadas, eficientes, luminosas e completamente externas. A planta de acceso libérase ao máximo para ter unha zona de xardín privado para o disfrute dos residentes.

O resultado é un conxunto harmónico e fluído nunha edificación cunha gran calidade técnica rematada cos mellores materiais, dando un aspecto ao inmoble que o singulariza dentro do conxunto de edificios da súa contorna, dotándoo dunha imaxe de modernidade e estilo propio.

O edificio mostra un compromiso co concepto da eficiencia enerxética e a sustentabilidade, creando unhas vivendas con baixos niveis de demanda enerxética e con gran confort climático. Fachada, illamentos de alta eficiencia, carpinterías con rotura de ponte térmica e unha estudada estanqueidad da envolvente do edificio unido a unhas instalacións especialmente ideadas para adquirir os máximos niveis de satisfacción co mínimo gasto para o usuario, crean un edificio único para vivir.

Desde o punto de vista funcional, o edificio desenvólvese en 17 plantas de vivendas sobre unha planta baixa na que se atopa o acceso ao núcleo de comunicación do edificio, o local comunitario veciñal, rochos e zonas de instalacións.

No baixo rasante, ocupando toda a superficie da parcela, desenvólvense cinco plantas soto destinadas a garaxe, rochos e cuartos de instalacións.

As plantas de vivendas repítense nun esquema dun único núcleo central que dá acceso a 4 vivendas de 3 dormitorios e 2 vivendas de 2 dormitorios por planta. Na última planta da edificación sitúanse 2 vivendas de 4 dormitorios con grandes terrazas privadas e cunhas magníficas vistas sobre a cidade.

As cociñas están estudadas para conseguir optimizar un espazo que se estende ao exterior a través de grandes ventás. Ademais, todas as vivendas contan cun lavadoiro- tendedero independente.

Os garaxes foron deseñados para favorecer as manobras dos vehículos xerando unhas prazas amplas e funcionais.

A importancia de vivir nun edificio atractivo desde o punto de vista funcional, estético e moderno marcounos o camiño en busca dun deseño desas características.

É a función a que define a forma creando unha fachada fluída que encerra o núcleo de comunicacións. Con iso conséguese a optimización das zonas de acceso ás vivendas permitindo a estas aproveitar unha maior superficie.

Cremos que é obrigación do arquitecto non só satisfacer as necesidades de vivenda da cidadanía senón tamén crear un vínculo entre o habitante e a súa casa, de modo que poida non só gozar da súa propia vivenda senón do feito de habitar un edificio singular.

Hugo Romero y Álvaro P. Romero Gil-Delgado – Ara Arquitectos

CONTACTA CON NOSOTROS

SERPROCOL te informa que los datos de carácter personal que nos proporcionas a través del presente formulario serán tratados por SERPROCOL como responsable de esta web, aunque podrán ser externalizados para la gestión comercial, si fuera necesario, así como en casos de obligación legal. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que solicitamos es para enviarte información de nuestros productos y/o servicios y los mantendremos hasta que decidas revocar tu permiso. La legitimación se realiza a través de tu consentimiento.

El hecho de que no introduzcas los datos que aparecen en el formulario como obligatorios implicará que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión en legal@serprocol.com, así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre nuestra Política de Protección de Datos.






UBICACIÓN DE LA PARCELA

TOP